zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Commissaris van de Koning bezoekt Boomfeestdag Papendrecht

11 maart 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT -  Woensdag 16 maart is het Nationale Boomfeestdag. Papendrecht is door Stichting Nationale Boomfeestdag uitgeroepen tot Accentgemeente van Zuid-Holland. Ter ere daarvan komt de Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, naar Papendrecht om een boom te planten. Hij doet dit samen met leerlingen van basisscholen De Kameleon, Prinses Constantijn en De Knotwilg, locatie Moerbeihof, provinciaal manager Staatsbosbeheer de heer Kuipers, burgemeester De Bruin en wethouder Koppenol,.

Thema van de Boomfeestdag is Bomen en Bossen. De plantlocatie is daarom in het Alblasserbos.

Na een woord van welkom door Sjoerd Veerman, voorzitter van de NVWA, en een korte toespraak door de heren Smit en De Bruin, hebben de leerlingen een leuke verrassing in petto. Met een wandeling door het bos onder begeleiding van boswachter Luuk Oevermans begeven de leerlingen en begeleiders zich vervolgens naar de plantlocatie waar onder meer het officiële moment (het planten van een Lindeboom) zal plaatsvinden. Voordat de boom wordt geplant, stoppen de leerlingen een tijdcapsule in de grond waar zij vooraf persoonlijke wensen/boodschappen in hebben gestopt voor het nageslacht.

De hele bijeenkomst eindigt naar verwachting om circa 11.30 uur.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!