Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Willem de Zwijger beste brugklasteam van Nederland bij Unicef Debattoernooi

4 april 2016

PAPENDRECHT -  Afgelopen zaterdag 2 april werd een lange dag voor de debatteams van het Willem de Zwijgercollege.  Er deden 56 scholen mee aan het landelijke Unicef Kinderrechten Debattoernooi 2016 in Arnhem en uiteindelijk werden de 8 beste scholen van Nederland gekozen. 

Het brugklasteam van Willem de Zwijger, met Evy als aanvoerder uit 1m/h, Koen uit 1h/v en Mila en Thomas uit 1gym, heeft gewonnen van teams die veelal uit derdeklassers bestonden.

Zo werd de vierde plek bereikt tussen de acht beste scholen van Nederland.  In september mag dit super jonge team in de Ridderzaal meedoen aan de Kleine Prinsjesdag. Verder is deze vierde plaats ook heel bijzonder en het vermelden méér dan waard, omdat dit voor het eerst in de geschiedenis een gedeelde eerste plaats voor "Beste brugklasteam van Nederland" is.

Ook het andere team heeft zich kranig geweerd, maar zij bereikten niet de winnaarsplaats en hoeven dan ook geen hoedje uit te zoeken voor de Kleine Prinsjesdag.

Eveline Bergwerf, docente geschiedenis, traint deze teams met heel veel enthousiasme. Het Nederlands Debatinstituut  -organisator van deze dag-  had nog nooit eerder meegemaakt dat een brugklasteam bij de winnende scholen zat. 

Bij de foto hieronder met alle winnende scholen op het podium zitten de leerlingen van de Willem links onder op de foto, achter de letters U en N.

Deel dit bericht met je vrienden!