Sunday 26 September 2021

Alles over Papendrecht

Lezing Arita Baaijens succesvol verlopen

4 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT -  Woensdagavond 30 maart gaf Arita Baayens - naast schrijfster ook biologe, ontdekkingsreizigster en avonturierster - in de bibliotheek een boeiende lezing over haar nieuwste boek Zoektocht naar het paradijs.

Op een gepassioneerde en bevlogen wijze, gelardeerd met een vleugje humor, legde zij uit hoe zij na een persoonlijke crisis naar het hart van Centraal-Azië afreisde. Hier zou het legendarische Shambhala te vinden zijn; een aards paradijs.

Zo’n 60 aanwezigen luisterden geïnteresseerd en gespannen naar haar verhaal. Niet alleen een zoektocht naar dit paradijs, maar ook - zoals later bleek - naar haarzelf.

De avond begon met een uitleg over haar eerdere reis, eigenlijk een soort van expeditie, naar de Sahara. Zij legde uit veel voldoening te vinden in het solitair reizen naar onbekende bestemmingen.

Op die manier vindt zij de nodige rust in het algemeen en dat van haar persoonlijke leven in het bijzonder. Zij blijkt dan in staat haar leven kritisch, gedetailleerd en met een “open mind” te bezien.

Boekhandel “De Gruyter”, die ook aanwezig was deed goede zaken met de verkoop van haar boeken en Arita schreef haar vingers blauw tijdens de signeersessie. Na de pauze en een aangename kout tussen de schrijfster en de aanwezigen werd de lezing voortgezet en sproeiden vervolgens de vragen over haar heen en bleek de avond eigenlijk veel te kort.

Rond 22.00 uur tikte het klokje van gehoorzaamheid en de NS en spoedde iedereen weer huiswaarts.

Al met al waren de aanwezigen enthousiast en tevreden over het gebodene en gaven tevens blijk dit zoveelste initiatief van de sectie Letteren zeer te waarderen.

Lees meer over:

zoektocht lezing ns
Deel dit bericht met je vrienden!