Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Burgemeester Keijzerweg en busstation officieel geopend

6 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT -  De belangrijkste doorgaande weg in Papendrecht, de Burgemeester Keijzerweg, en het daaraan gelegen busstation zijn in 2015 zeer grondig gereconstrueerd. De uitvoering was in handen van KWS Infra. Met de vernieuwing heeft de gemeente niet alleen een verbeterde stroomlijning bereikt voor lijnbussen maar ook een soepele afwikkeling van het autoverkeer en een verhoogde veiligheid voor het fietsverkeer.

De doorstroming is aanmerkelijk verbeterd, zowel voor het auto- en fietsverkeer als voor de buslijnen. Met de aanleg van het twee-richtingen asfaltfietspad tussen Veerweg en Hoogendijk – als onderdeel van de Beneden-Merwederoute - is ook het fietscomfort aanzienlijk verbeterd en wordt het fietsgebruik gestimuleerd.

Subsidies
De ingrijpende vernieuwingen zijn onder meer mogelijk gemaakt door subsidies van de rijksoverheid (Fiets Filevrij), de provincie Zuid-Holland en Drechtsteden (Hoogwaardig Openbaar Vervoer Drechtsteden en Brede Doel Uitkering in het kader van verkeersveiligheid).

Nu ook aan de omliggende wegen en de openbare ruimte de laatste hand is gelegd is het tijd voor de officiële opening van de vernieuwde Burgemeester Keijzerweg annex busstation.

Deel dit bericht met je vrienden!