Monday 27 September 2021

Alles over Papendrecht

Wasko Peuterplusgroep voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong gestart

6 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Als een kind met een ontwikkelingsvoorsprong naar de speelzaal of kinderdagverblijf gaat wordt het verschil met leeftijdsgenootjes vaak ineens duidelijk. Wat thuis een opgewekt bijdehandje was kan in de nieuwe groep wat teruggetrokken worden. Kinderen voelen zich een beetje misplaatst en kunnen zich daardoor alleen gaan voelen. Sommige kinderen verbergen dat gevoel en passen zich aan aan de heersende norm. Anderen gaan juist ongewenst gedrag vertonen. Al met al kan het ouders zorgen over de ontwikkeling van hun kind geven.

Peuterplusgroep: wat is het wel en vooral niet?
De peuterplusgroep is géén groep waar bijvoorbeeld alvast met lezen en rekenen wordt begonnen. Het is een groep waarin, rondom thema’s, dieper wordt ingegaan op de verschillende onderwerpen. Dat doen we door verdiepende activiteiten, speciaal ontwikkeld spelmateriaal en een pedagogisch medewerker die voor de peuterplusgroep gespecialiseerd is. De uitdaging voor de kinderen ligt niet alleen in het bieden van uitdagender gesprekken, materiaal en activiteiten, maar vooral ook in de aanwezigheid van uitdagende ‘tegenspelers’.

De nieuwe Wasko peuterplusgroep is bij Basisschool de Knotwilg/ locatie Leilinde, Stellingmolen 186-188 in Papendrecht. Wie meer wil weten over de Peuterplusgroep kan contact opnemen met Wasko via de klantenservice 078 - 615 71 65 of per e-mail.

De peuterplusgroep is een plek waar peuters met een mogelijke ontwikkelingsvoorsprong zich ‘onder elkaar’ en uitgedaagd voelen, een wekelijkse leuke ochtend en prachtig hulpmiddel om veilig door te ontwikkelen.

Lees meer over:

peuters stellingmolen leilinde
Deel dit bericht met je vrienden!