Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

20 sollicitanten voor burgemeesterschap Papendrecht

8 april 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT -  Voor het burgemeesterschap van Papendrecht hebben 20 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij de commissaris van de Koning. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting op 5 oktober 2016 in functie treden.

De sollicitanten – 16 mannen en 4 vrouwen – variëren in leeftijd van 46 tot 61 jaar. Zij zijn lid van CDA, ChristenUnie, D66, PvdA, SGP, VVD of niet aan een politieke partij verbonden. Zes sollicitanten zijn burgemeester (geweest) en zes sollicitanten zijn (voormalig) wethouder of hebben een vergelijkbare bestuurlijke functie vervuld.

Vertrouwenscommissie
De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer drs. J. Smit, voert in de komende weken gesprekken met de sollicitanten. Vervolgens overlegt hij met de vertrouwenscommissie over zijn bevindingen. De commissaris streeft naar een breed samengestelde, hoogwaardige selectie. De vertrouwenscommissie voert vervolgens gesprekken met de geselecteerde kandidaten. De vertrouwenscommissie doet een aanbeveling op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets.

Voordracht
De gemeenteraad zal naar verwachting in juli 2016 twee kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarbij de raad een voorkeur aangeeft voor één van beide kandidaten. In beginsel volgt de minister de aanbeveling van de gemeente, tenzij zich bijzondere omstandigheden voordoen.

De vacature van eerste burger van Papendrecht ontstaat per 1 oktober 2016 in verband met het eervol ontslag, op eigen verzoek, van de huidige burgemeester de heer C.J.M. de Bruin.

Lees meer over:

burgemeester sollicitaties
Deel dit bericht met je vrienden!