Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Wielrenner zwaargewond tijdens Papendrechtse wielerronde

4 juni 2016 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Op zaterdag 4 juni werd de jaarlijkse wielerronde verreden in het centrum van Papendrecht. Een groep wielrenners kwam ten val op de Constantijn Huygenslaan vlak bij de finish, waarbij twee wielrenners ernstig gewond raakten.

Een 38-jarige wielrenner uit Woudrichem raakte zwaar gewond aan zijn hoofd en was lange tijd buiten bewustzijn. Hij werd direct gereanimeerd door de EHBO'ers en is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Een andere wielrenner werd ook naar het ziekenhuis gebracht.

Op de onderste foto is te zien hoe even later twee ambulances medische hulp verlenen. Op het Vondelpark landde later ook een traumahelikopter. De wielerronde werd hierdoor voor langere tijd stilgelegd.

Bovenste foto: Mark van Deelen | Black Tie Fotografie

Deel dit bericht met je vrienden!