Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Hoe denkt 5 VWO op de Willem over vluchtelingen?

14 juni 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Op het Willem de Zwijgercollege hebben leerlingen van 5 VWO tijdens de geschiedenisles van docente Yvonne Schutrups deelgenomen aan een landelijk onderzoek.

De Hogeschool en de Universiteit van Amsterdam organiseerden dit onderzoek met als thema ‘Vluchtelingen in heden en verleden’.

Het doel was te onderzoeken hoe kennis van het verleden bijdraagt aan meningsvorming over een actueel onderwerp.

Op woensdagavond 9 juni werden in de lerarenkamer de resultaten aan ouders, leraren en andere belangstellenden gepresenteerd.

De leerlingen mochten zelf kiezen hoe ze hun kennis over het vluchtelingenvraagstuk vormgaven en dat zorgde voor een afwisselend programma. Zo componeerden ze een  lied, schreven een dagboek en een opiniërend stuk aan de krant, deden een performance, maakten een film, hielden een enquête en ontwikkelden een app en een site

Het was mooi om te zien hoe leerlingen vanuit hun eigen belevingswereld met veel creativiteit zich inleefden in mensen die op de vlucht zijn.

Al met al een waardevolle en inspirerende avond, waarbij bevlogen leerlingen lieten zien ‘wat zij in huis hebben en waar zij voor staan’

Lees meer over:

vluchtelingen geschiedenis 5vwo
Deel dit bericht met je vrienden!