Saturday 25 September 2021

Alles over Papendrecht

Chinareizigers van de Willem weer thuis

25 juli 2016 (door Ton Vermeulen)

PAPENDRECHT -  Vrijdagmiddag 22 juli kwamen de 30 leerlingen en hun 5 begeleidende docenten van het Willem de Zwijgercollege moe en o zo voldaan terug van een intensieve Chinareis. Tijdens deze heel bijzondere reis van 3 weken, die natuurlijk bol stond van de Chinese cultuur, hebben de leerlingen geregeld de handen uit de mouwen gestoken. Zij bezochten veel scholen en niet alleen om te zien hoe het onderwijssysteem daar was. Een school voor autistische kinderen en een plattelandsschooltje werden er geverfd en opgefleurd met muurschilderingen. Ook was er direct contact met de Chinese leerlingen en werden allerlei sportieve en creatieve activiteiten georganiseerd.

Meestal werd er overnacht bij gastgezinnen en zo was de ontmoeting met de Chinese leerlingen, die eerder dit jaar Papendrecht bezochten, een feest van herkenning. Verder maakten de Verboden Stad, de Confuciustempel, de Chinese Muur, de openlucht opera, een meditatie, het eten, de natuur, de gastvrijheid en de vreselijke regenval van de laatste dagen dat deze reis -georganiseerd in het kader van Global Exploration- onvergetelijk is!

Deel dit bericht met je vrienden!