Friday 17 September 2021

Alles over Papendrecht

Coby van Dalen in 't zonnetje gezet

11 augustus 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - In de zorg gebeuren mooie dingen. Dat komt niet alleen door de inzet van professionals, maar zeker ook door de hulp van mantelzorgers. Onder het mom van ‘Zonnige kijk op Zorg’ nodigt Rivas Zorggroep daarom mensen uit iemand uit hun omgeving die altijd voor een ander klaarstaat in ’t zonnetje te zetten. Zij kunnen op deze manier iemand bedanken voor zijn/haar hulp.

Deze week zette Rivas de Papendrechtse Coby van Dalen in ’t zonnetje met een mooie bos bloemen.

Blij verrast Verrast is mevrouw Van Dalen als ze de bos bloemen van haar moeder en de vriendin van haar moeder ontvangt. “Coby doet zoveel voor anderen, zonder zichzelf in acht te nemen.

Als er iets is, kan ik haar altijd bellen. Daarnaast zorgt ze zo goed voor haar moeder, mijn vriendin. Een bedankje is zeker op zijn plaats” vertelt mevrouw Ebbing. Mevrouw Ebbing en de moeder van Coby, mevrouw De Haan, zijn al jarenlang bevriend. Zij woonden 26 jaar in hetzelfde appartementengebouw. Thuis wonen ging niet meer voor mevrouw De Haan en daarom woont zij sindskort in verpleeghuis De Wieken. Coby: “Mijn moeder is hier zo goed opgevangen en ze zijn enorm lief. Ze woont hier met veel plezier. Ik vind het dan ook erg bijzonder dat ik van mijn moeder en haar vriendin samen een bos bloemen ontvang.”

Zet iemand in ‘t zonnetje
Mensen die iemand kennen die altijd voor hen (of een ander) klaarstaat, kunnen diegene nu voordragen voor de campagne Zonnige kijk op Zorg. Zij kunnen via de actiewebsite www.zonnigekijkopzorg.nl aangeven waarom iemand een bos bloemen verdient. Dat kan de buurvrouw zijn omdat ze regelmatig eten komt brengen. Of een familielid omdat die ook ’s nachts bereikbaar is. Maar ook een professionele zorgverlener. Tot eind september zet Rivas iedere week iemand in ’t zonnetje.

Fotobijschrift: Een blije mevrouw Van Dalen met haar moeder, mevrouw De Haan, (links) en mevrouw Ebbing (rechts).

Lees meer over:

rivas
Deel dit bericht met je vrienden!