Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Onderhoud brengt kwaliteit weer op peil

24 augustus 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - In het gebied Vondellaan, Constantijn Huygenslaan, P.C. Hooftlaan en Staringlaan zijn onderhoudswerkzaamheden aan de bestrating uitgevoerd. In de laatste helft van dit jaar vindt aanvullend onderhoud plaats aan twee grote groenvakken.

De werkzaamheden waren gericht op de verharding en het groen, zodat weer wordt voldaan het vereiste kwaliteitsniveau zoals de gemeenteraad dat heeft vastgesteld (in het Uitvoeringsplan Integraal Beheer Openbare Ruimte 2015-2020). De gemeenteraad heeft voor deze onderhoudswerkzaamheden aanvullende financiële middelen beschikbaar gesteld.

Om gebieden op het gewenste kwaliteitsniveau ‘basis’ te brengen is het niet altijd noodzakelijk  verharding en groen geheel te vervangen. Herstel vindt plaats als het hoogstnoodzakelijk is. In dit gebied gold bijvoorbeeld voor de Marnixstraat en de Roemer Visscherstraat het kwaliteitsniveau ‘laag’ en was de urgentie voor herstelwerkzaamheden hoog. In andere straten lag het kwaliteitsniveau op  ‘basis’, waarmee urgentie voor herstelwerkzaamheden lager lag.

Per project en op straatniveau wordt bekeken waar (grootschalig) onderhoud wordt uitgevoerd. In de straten met een laag kwaliteitsniveau zijn de verouderde tegels in de trottoirs vervangen. 

De rijbaan bestaat uit gebakken klinkers, deze duurzame bestrating is hergebruikt. Door deze werkzaamheden kan het gebied er weer langere tijd tegenaan.

Lees meer over:

Staringlaan pc hoofdlaan
Deel dit bericht met je vrienden!