Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Geslaagde opening Twinkeltje

5 september 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Na maanden verbouwen, spullen verzamelen en inrichten, ging afgelopen zaterdag 3 september eindelijk 'Twinkeltje' aan de Korenbloemstraat 20 open. Onder grote belangstelling van buurtbewoners, vrienden en familie, werd de naam Twinkeltje onthuld en het lint doorgeknipt, waarmee de winkel officeel openging voor publiek.

Cora Donk is de enthousiaste eigenaresse van deze gezellige winkel met 2e hands spullen. Meer dan een winkel eigenlijk, want er is ook ruimte en gelegenheid voor een kopje koffie en een goed gesprek. De opbrengst van de verkoop komt bovendien volledig ten goede van de projecten van Stichting Traveling Light, waarvan Cora bestuurslid is.

Twinkeltje dient inmiddels al als prachtige plek voor de gebedsavonden voor Europa, die Stichting Traveling Light maandelijks organiseert en ook als opstapplaats voor de fietslessen die aan migrantenvrouwen worden gegeven. Uiteraard zullen er in de komende maanden nog meer dingen worden georganiseerd om buurtbewoners, vrijwilligers en donateurs van Stichting Traveling Light bij elkaar te brengen.

Er is inmiddels ook al een drukbezochte Facebook pagina. Het mooie is natuurlijk dat de opbrengst van de verkopen steeds volledig ten goede komt aan de projecten die de Papendrechtse stichting door heel Europa ondersteunt. In eerste instantie zal 't Winkeltje alleen op zaterdagmiddag open zijn van 12:00 tot 17:00 uur, maar Cora en haar team van vrijwilligers hopen die openingstijden later uit te breiden. Shoppen - gezelligheid - ontmoeting - goed doel... het komt allemaal samen in Twinkeltje.

Deel dit bericht met je vrienden!