Sunday 26 September 2021

Alles over Papendrecht

Inburgeren in Papendrecht doe je op de fiets

8 september 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Een gezin (vluchtelingen) woont nu enige tijd in Papendrecht. De kinderen spreken al enorm goed Nederlands voor de paar maanden dat ze hier wonen. Maar wat is nu de beste manier om je een échte Nederlander te gaan voelen? Juist: door de trotse eigenaar van een fiets te worden.

Via vluchtelingenwerk kwam de hulpvraag bij Stichting Anders binnen om voor de kinderen mee te zoeken naar een fiets. Voogt Tweewielers in Papendrecht is partner van Stichting Anders en wilde als Maatschappelijk Betrokken Ondernemer meezoeken naar een oplossing. Deze week werden er door de winkel 2 tweedehands kinderfietsen aangeboden aan het gezin. Vandaag kwamen ze meteen langs. Een van de fietsen was helaas nog te groot voor het 5 jaar oude meisje, maar haar grote zus van 7 kan vanaf vandaag gaan oefenen op haar stoere roze fiets.

Ziet u dus binnenkort een kleine mede-Papendrechter op een roze fietsje langs sjezen? Dan zou het zomaar déze nieuwe trotse eigenaar kunnen zijn.

P.s. tips voor een fiets voor haar zusje zijn natuurlijk ook welkom.

Meer van dit soort mooie verhalen lezen? Hou dan vooral ook de Facebook-pagina van Stichting Anders in de gaten: www.facebook.com/stichtinganders

Deel dit bericht met je vrienden!