Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Ondernemingsraad Boskalis geeft positief advies over vlootrationalistieplan

20 september 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat de ondernemingsraad van Boskalis unaniem een positief advies heeft afgegeven over het begin juli aangekondigde vlootrationalisatieplan. Onderdeel van het positieve advies is een akkoord om twee van de vijf Fairmount schepen vooralsnog te blijven bemannen met Nederlandse werknemers.

Op grond hiervan worden in de komende twee jaar 24 vaartuigen uit de vaart genomen en komen wereldwijd circa 650 arbeidsplaatsen te vervallen.

Tevens heeft Boskalis een principeakkoord gesloten met de ondernemingsraad over een sociaal plan. De reductie in arbeidsplaatsen zal waar mogelijk verlopen middels natuurlijk verloop en herplaatsing en getroffen medewerkers kunnen aanspraak maken op een sociaal plan. Boskalis zal de vakbonden uitnodigen om de besprekingen hierover te hervatten.

Lees meer over:

Boskalis akkoord besprekingen
Deel dit bericht met je vrienden!