Sunday 26 September 2021

Alles over Papendrecht

De Willem debatteert mee in de Ridderzaal

26 september 2016

PAPENDRECHT - Op vrijdag 16 september ging het onderbouwteam van het Willem de Zwijgercollege al vóór 7 uur op weg naar Den Haag. De jongens en meisjes zagen er tip-top gekleed uit om in de Ridderzaal –geheel in stijl- mee te doen aan Klein Prinsjesdag, georganiseerd door Unicef.

Voor het debat begon, werden de leerlingen live geïnterviewd door de NOS (radio 1). Het team moest zich hard maken vóór de stelling: "Het is het beste voor vreemdelingenkinderen om naar aparte scholen te gaan." Ondanks dat zij het er eigenlijk niet mee eens waren, beargumenteerden de tweedeklasleerlingen dit zo goed, dat de helft van het aantal aanwezige Kamerleden aan hun kant bleef staan tijdens het debat.

Na het debat in de Ridderzaal kwam de halve ministerraad naar buiten op een speciaal afgezet deel van het Binnenhof om met alle deelnemers te praten en vragen te beantwoorden.

Evy,Thomas, Mila, Koen en Nikita gingen onbevangen in gesprek met Jetta Klijnsma, Jet Bussemaker en Sander Dekker. Een van de originele vragen die Evy stelde was: “Wat was uw ambitie toen u onze leeftijd had?”

Voor de terugreis begon, werden de stropdassen snel losgemaakt en de hoedjes afgezet.

Deel dit bericht met je vrienden!