Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Burendag op 'De Papenhoeve' eindigt met een zwart randje

5 oktober 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Burendag 2016 is een zonnige dag. De weergoden zijn ons goed gezind. Op ‘De Papenhoeve’ heeft een aantal vrijwilligers weer het nodige werk verzet. Het programma was ambitieus en niet alles wat we wilden is gerealiseerd. Maar ook Aken en Keulen zijn niet op 1 dag gebouwd.

Helaas is het einde van burendag wat minder leuk verlopen. In de nacht van zaterdag 24 september en zondag 25 september hebben drie jongens de banier en de vlaggen aan het hekwerk van de boerderij in brand gestoken. Dit werd zondagmorgen door een dierverzorgster ontdekt. De banier en de vlaggen zijn verbrand en het hekwerk is beschadigd.

De camerabeelden laten duidelijk zien dat drie jongens in de leeftijd van 16 tot 18 jaar om ongeveer  23.30 uur de banier in brand steken. Nadat ze dit hebben gedaan rennen ze hard weg. Na een half uurtje komen ze weer terug. Ze kijken naar de smeulende resten en vertrekken weer. Van de brandstichting is door de kinderboerderij aangifte gedaan bij de politie en ook de gemeente is op de hoogte gebracht. De camerabeelden zijn aan de politie overgedragen.

Door de wind hadden er brandende delen kunnen overwaaien naar de hooischuur en/of de dierenverblijven. Dat zou grote gevolgen hebben gehad. Gelukkig is ons dat bespaard gebleven. Maar het is triest dat er mensen zijn die aan zo’n brandstichting lol beleven. Rond het tijdstip van de brandstichting reed er een lichtkleurige auto in de richting van de begraafplaats. Mogelijk zitten hier getuigen in die de drie jongens hebben gezien. Wij vragen de inzittenden van deze auto om zich bij de kinderboerderij te melden.

Door Adrie van den Adel.

Deel dit bericht met je vrienden!