Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Het gelijk van Maarten van Rossum

10 oktober 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Maarten van Rossem hield, op uitnodiging van de sectie Letteren van de Culturele Raad Papendrecht, op 7 oktober een lezing in een bomvolle bibliotheek Papendrecht waarin hij inging op de toestand van de wereld. Niet meer en niet minder.

Schijnbaar moeiteloos en met zijn herkenbare humor vergeleek hij de Amerikaanse verkiezingen met die van Europese landen,  stelde hij de Amerikaanse politiek tegenover die van Nederland, Engeland, België en Duitsland.

Ook legde hij lijnen tussen het leven in de jaren vijftig en de huidige tijd, zag hij een verband tussen hoge belastingtarieven en geluk, en ziet hij, door de invloed van de televisie, zelfs een toekomst voor de heelhollandbaktpartij. En vaak had je het idee dat hij het bij het rechte eind had of zou kunnen hebben. Dat lag natuurlijk ook aan de overtuiging die Van Rossem in zijn woorden legde.

Alle honderd aanwezigen hebben een erg leuke avond gehad.

Deel dit bericht met je vrienden!