Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Geen autobanden onder kunstgras in Papendrecht

10 oktober 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - In de media verschijnen regelmatig berichten over kunstgras vermengd met rubbergranulaat (gemaakt van oude autobanden) omdat dit gezondheidsrisico's met zich mee zou brengen. In Papendrecht ligt kunstgras op diverse speelplekken en bij de voetbalverenigingen. In geen daarvan is gebruik gemaakt van rubbergranulaat.

Sportvelden
In de kunstgrasvelden van Voetbalvereniging Drechtstreek is gebruik gemaakt van zogenoemde TPE-korrels (TPE staat voor Thermoplastisch Elastomeer). TPE wordt gemaakt van nieuw synthetisch rubber en is dus niet afkomstig van oude autobanden. Bij V.V. Papendrecht liggen XtraGrass-velden; hiervan bestaat de ondergrond deels uit natuurlijk gras en deels uit kunstgrasvezels. Bij PKC wordt kunstgras vermengd met zand.

Speelplekken
Bij valondergronden die op diverse speelplekken in Papendrecht zijn toegepast, is gebruik gemaakt van veiligheidsgras, aangevuld met zand van gebrand kwarts.

Deel dit bericht met je vrienden!