Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Klas 2Z van De Willem wint schoolreis bij Weerplaza

11 oktober 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - De SASOL Solar Challenge in Zuid-Afrika was “kaasje” voor klas 2Z (gymnasium) en docent scheikunde Leo Kwakernaat van het Willem de Zwijgercollege.

Bij het lesonderdeel ‘schatten en meten’ hebben de leerlingen berekend en geschat hoeveel kilometer het Nuon Solar Team van de TU Delft met hun zonnewagen zou gaan afleggen. De race begon op 24 september.

Op 1 oktober werd het wereldrecord in Kaapstad door de Delftse studenten verbroken met in totaal 4717 km op de teller. Klas 2Z zat er bij deze prijsvraag van Weerplaza slechts 63 km naast en won hiermee de hoofdprijs: een volledig verzorgde schoolreis naar de TU Delft met onder andere een rondleiding door de D:DREAM hall, een bezoek aan het Nuon Solar Team en een brainstorm over een nieuwe Nuna.

De blijdschap bij de jonge gymnasiumleerlingen van het Willem de Zwijger College was enorm: “We hebben nog nóóit wat gewonnen!”

Deel dit bericht met je vrienden!