dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Eerste openbaar drinkwatertappunt geplaatst bij Oude Veer

24 oktober 2016 (door Ton Vermeulen)

PAPENDRECHT - In samenwerking met de gemeente Papendrecht heeft Oasen een openbaar drinkwatertappunt geplaatst op de hoek van het Oude Veer.

Waarom een openbaar tappunt?
De tappunten zijn speciaal ingericht voor het vullen van bidons en flessen met kraanwater. Dat is goed voor het milieu én makkelijk voor bezoekers. Zo willen we het hergebruik van flessen en bidons stimuleren en de plastic afvalberg van flesjes verminderen. De productie van plastic flessen en het transport ervan belast het milieu namelijk tot wel duizend maal meer dan kraanwater. Kraanwater is daarmee een duurzaam alternatief voor flessenwater.

Gezond alternatief voor frisdrank
Behalve positief voor het milieu is het tappunt ook goed voor de gezondheid. Drinkwater is een gezonde dorstlesser en daarmee een prima vervanger voor suikerhoudende frisdranken. Het Nederlandse kraanwater behoort tot het beste ter wereld. Dat komt onder andere doordat de kwaliteitseisen die eraan gesteld worden zeer hoog zijn. Kraanwater moet zelfs aan strengere eisen voldoen dan flessenwater.

Lees meer over:

oasen Oude Veer watertappunt
Deel dit bericht met je vrienden!