vrijdag 21 januari 2022

Alles over Papendrecht

Papendrechtse biljartverenigingen ontvangen bijdrage van A.A. de Haan Stichting

7 november 2016

PAPENDRECHT - Nadat de biljartverenigingen BCD (BiljartClubDienstencentrum) en SMC (SteedsMeerCaramobes) in 2015 door bezuinigingen naar het wijkgebouw  “De Spil”  zijn verhuisd, kwamen hier vier verenigingen samen te spelen.

De verenigingen West en DVO (DoorVriendenOpgericht) speelden al in dit gebouw. Na verloop van enkele maanden kwam de vraag naar voren of de inmiddels oude en kleine biljarttafels niet eens vervangen konden worden. Naar aanleiding hiervan hebben de biljartverenigingen BCD – DVO – SMC en WEST begin dit jaar de koppen bij elkaar gestoken om de mogelijkheid te onderzoeken om de oude biljarttafels te vervangen door originele wedstrijdtafels.

Er werden twee tafels gevonden die aan de eisen voldeden: geen splinternieuwe, maar wel zo goed als nieuw. Omdat BWI beheerder is van de Spil en ook eigenaar van de inventaris moest daarom overleg gevoerd worden met deze instantie. Na enkele maanden overleg en de restrictie dat de verenigingen zelf een financiële bijdrage moesten leveren was het dan zover dat de tafels besteld en geplaatst konden worden. De verenigingen hebben ieder voor zich getracht zoveel mogelijk sponsoring te vinden, echter het financiële gat kon niet helemaal worden gedicht. Er werd besloten om de A.A. de Haan Stichting aan te schrijven met het verzoek om een bijdrage te geven.

De verenigingen waren zeer verrast dat deze stichting het gevraagde bedrag heeft toegekend. De verenigingen zijn zeer dankbaar voor deze bijdrage. Nu kan weer naar hartenlust worden gebiljart met veel plezier, een praatje en een drankje. De oude biljarttafels waren kleiner en ook geen echte wedstrijdtafels. De nieuwe biljarts vragen meer ervaring. Hierdoor worden de moyennes nog niet gehaald. Er moet nog veel worden geoefend om weer op het oude niveau te komen.

Voor iedereen vormen de nieuwe biljarts een grote uitdaging om de oude moyennes weer te gaan halen. De bovengenoemde verenigingen spelen allen in de Spil op doordeweekse dagen en zowel ‘s-morgens als ’s-middags en de vrijdagavond en kunnen best nog wat leden erbij hebben. De verenigingen spelen ieder afzonderlijk hun eigen onderlinge competities en toernooien.

Heeft u interesse, kom vrijblijvend eens kijken bij één van de verenigingen in de Spil, het adres is Stellingmolen 184 in Papendrecht.

Op de foto:
Staand v.l.n.r. Bert v.d. Dongen (SMC) en Wim Hartog (BV WEST).
Zittend: Hans Wijnbelt (BCD) - Edward Collee (DVO) – Frits Schorer (BCD).

Deel dit bericht met je vrienden!