Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Onderbouwteam D-bate van de Willem in topvorm

7 november 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Op 2 november deden vijftien leerlingen van het Willem de Zwijgercollege mee aan de provinciale voorronde voor het Nationaal Jeugddebat.

Met scholen uit Rotterdam, Alphen a/d Rijn, Schiedam en Spijkenisse werd in vier fracties een probleemanalyse gemaakt en een oplossing voorbereid over: de jeugd dichter bij de natuur brengen, transparantie bij de Provincie, het gebruik van sociale media op de fiets en a-sociaal verkeersgedrag.
’s Middags was het debat in de Statenzaal met vier statenleden. Alle leerlingen kwamen daarbij aan het woord en hun ideeën –je zou natuurlijk niet anders verwachten- werden heel serieus genomen.

Van de 70 deelnemers mochten er 8 doorgaan naar het landelijke debat op 6 maart 2017 in de Tweede Kamer met verkiesbare kamerleden.
Er was uitzinnige vreugde toen werd bekendgemaakt dat Puck van Dee, Mila van Hunen, Pratibha Kalihadien  en Kylee de Keizer  tot die gelukkigen behoorden. Jawel, dat zijn er vier van de acht.

Om bij het finale debat nog welbespraakter voor de dag te komen, krijgt dit kwartet een weekend in een Limburgs Kasteel en een voorbereidingsdag in Utrecht.

Met gepaste trots kan gesteld worden dat alle vijftien leerlingen, enthousiast voorbereid door docente Eveline Bergwerf,  het geweldig hebben gedaan in het Provinciehuis in Den Haag.

Lees meer over:

leerlingen debat willem
Deel dit bericht met je vrienden!