Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Sportieve lol in de modder bij cross in Oostpolderpark

7 november 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag, 5 oktober jl., organiseerde atletiekvereniging Passaat in Papendrecht voor de vijftiende keer een cross op hun terrein en het Oostpolderpark. De cross voor de jeugd telt mee in de regionale crosscompetitie.

Het eerste startschot was voor de jongste atleetjes, die op het veld streden wie het parcours het snelst kon lopen. Daarna volgden nog een aantal sessies waarbij wat oudere kinderen een spectaculair parcours door het park en over het veld liepen. Afgezien van een enkel traantje dat werd gelaten door een opgelopen blessure, was het een fijne ochtend in een prachtig door de herfst gekleurd en zonovergoten Oostpolderpark.

In de middag liepen de volwassenen aan de beurt en een nu en dan regenachtige 3, 6 of 8 kilometer over een zeer uitdagend parcours met opgeworpen hindernissen in de vorm van boomstammen en hele modderige stukken waarin wel eens een schoen bleef steken. Dit had een hilarisch tafereel tot gevolg omdat de schoen uit de modder getrokken moest worden en weer over een inmiddels ook modderige sok aangetrokken moest worden. Al met al een leuke dag waar alle deelnemers en toeschouwers met volle teugen van genoten en waar met veel plezier op teruggekeken kan worden.

Passaat-atleet Lars Gerritsen was op de lange cross de sterkste; Bij de dames was Anne Zijderveld de winnares.

Lees meer over:

cross Oostpolderpark passaat
Deel dit bericht met je vrienden!