zondag 24 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Meer banen bij Fokker door nieuw onderhoudscontract JSF

8 november 2016

PAPENDRECHT - Het bedrijf Fokker uit Papendrecht verwacht veel extra werkgelegenheid te krijgen doordat Nederland het onderhoudscontract heeft gekregen voor 68 van de 800 toekomstige Joint Strike Fighters. Fokker verzorgt het onderhoud van de landingsgestellen van de F-35 toestellen.
Het gaat om de F35-vloot in Europa en de Pacific, heeft het ministerie van Defensie maandag bekendgemaakt. Fokker doet voortaan het onderhoud van de wielen, remmen en schokbrekers van het landingsgestel. Naast Fokker gaat ook Aeronamic uit Almelo onderhoud verrichten.

Fokker is blij met de nieuwe klus: "Het F-35-onderhoud zal voor de langere termijn werkgelegenheid creëren voor hoogopgeleid technisch personeel in de luchtvaartindustrie."

Goed voor de Nederlandse economie
Ook minister Henk Kamp van Economische Zaken vindt het goed nieuws: "De twee Nederlandse bedrijven horen internationaal bij de top." Volgens de minister loopt onze vliegtuigindustrie voorop in productie en onderhoud.

Het onderhoudscontract is ook goed voor de economie, zegt Kamp: "De totaal verwachte omzet is voor ons land alleen al geschat op 4,7 miljard euro. Dat biedt niet alleen kansen voor Fokker en Aeronamic." Door het nieuwe gevechtsvliegtuig komen volgens de bewindsman mogelijk duizenden mensen aan het werk bij meer dan 100 Nederlandse bedrijven.

Onderhoud F-16
Fokker heeft jarenlange ervaring opgebouwd met onderhoud aan het F-16-landingsgestel en het helikopterlandingsgestel van de NH90.

Lees meer over:

bedrijven fokker landingsgestel
Deel dit bericht met je vrienden!