zondag 28 november 2021

Alles over Papendrecht

Kunstenaarscollectief vervangt vulgaire grafitti door vrolijke en fatsoenlijke graffitikunst

10 november 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - De strijd tegen vulgaire graffiti: Muurschilderingen van geslachtsdelen verpesten straatbeeld. Papendrecht heeft een aantal locaties speciaal ingericht voor jongeren om samen tijd door te brengen. Deze plekken worden regelmatig beklad met afbeeldingen van mannelijke geslachtsdelen. Het kunstenaarscollectief TC Design biedt een creatieve oplossing.

Dit kunstenaarscollectief vervangt de ongewenste, lelijke en vunzige graffiti door gewenste, vrolijke en fatsoenlijke graffitikunst. In andere Nederlandse gemeenten is de formule al een succes gebleken. Nu nemen de kunstenaars Papendrecht onder handen.

Zo was de muur bij het buurtcentrum aan de Lange Tiendweg aan de beurt, gevolgd door het naburige skatepark. Ook de met vulgaire tekeningen bekladde hangplek aan de Wieklaan en container aan de Willem Dreeslaan zijn omgetoverd tot vrolijke graffitikunstwerken.

Deel dit bericht met je vrienden!