Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek verliest van IFC

14 november 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het is Drechtstreek zaterdag niet gelukt om de tweede plaats op de ranglijst te behouden. Het zaterdagelftal van IFC nam de drie punten mee naar Hendrik Ido Ambacht. Het neemt daarmee ook de tweede positie over van Drechtstreek. Vanaf het eerste fluitsignaal van de jonge en correct fluitende scheidsrechter Roy Labeur lieten beide ploegen zien waarom ze bovenin meespelen. Er werd attent en snel gespeeld en men was erg aan elkaar gewaagd. Het tempo lag hoog en beide ploegen gingen ongeveer gelijk op. Vooral in het begin leek Drechtstreek een licht veldoverwicht te hebben.

Echter, in de 12e minuut stelde een verdedigingsfout achterin de snelle Elio Sousa de Almeida in de gelegenheid om op fraaie wijze de 0-1 te scoren. Na die vroege tegenvaller toonde Drechtstreek dat het bereid was te blijven knokken voor een goed resultaat. Er ontstonden meerdere kansen voor het doel van IFC. Zo legde Mark Kunst een prima schot klaar voor de voorin opererende Erwin van der Heiden maar die kon er net niet bij. Op slag van rust was er een zeer ongelukkige botsing tussen Jan Abaisa en Damien Vereecken die samen een hoge bal wilden opvangen. Hun hoofden kwamen zo hard tegen elkaar dat ze daar beide een flinke hoofdwond aan overhielden. Beide mannen moesten naar de Eerste Hulp in Dordrecht om gehecht te worden.

Na rust verschenen er dus twee vervangende spelers in het veld, Joey Hakkesteeg en Joey d’ Haan. Zij speelden voorin en Erwin van der Heiden nam zijn normale positie in de verdediging weer in. Met de komst van de twee vervangers kwam er veel vaart in de aanval. Vooral Joey Hakkesteeg liet zien hoe snel hij is en hoe hard hij kan schieten. Hij kreeg enkele goede voorzetten te verwerken van de snel over links opkomende Ton Groffen. Na een kwartier spelen knalde Hakkesteeg zo’n goede voorzet achter de doelman en zette gelijkmaker op het bord.

Toch moest Drechtsteek kort daarna nogmaals een tegendoelpint incasseren toen Perry van Wijk namens IFC profiteerde van opnieuw niet erg krachtdadig optreden achterin bij Drechtstreek. Van Wijk bepaalde hiermee de eindstand op 1-2 want Drechtstreek kwam niet meer tot scoren. De gelijkmaker kwam vaak in zicht maar alle verwoede pogingen om te scoren liepen op niets uit. Zo’n drie minuten voor tijd was Joey Hakkesteeg heel dicht bij zijn tweede van de middag maar de bal werd na een scrimmage op de doellijn gekeerd door Mike Verbaas. Zo incasseerde Drechtstreek na weken weer eens een nederlaag.

Doordat Wieldrecht in Dordrecht won van Ameide blijft het koploper en wisselden IFC en Drechtstreek van positie. Komende zaterdag is een inhaaldag waarop Drechtsteek niet in actie hoeft te komen. Op 26 november speelt het in Kinderdijk op De Schans tegen De Zwerver.

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!