dinsdag 18 mei 2021

Alles over Papendrecht

Nieuwe wandelroute polder Nieuwland is gereed

16 november 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Wandelliefhebbers kunnen nu op een mooie herfst-, winter-, voorjaar- of zomerdag hun hart ophalen. Het wandelpad in polder Nieuwland is afgerond.

Wethouder Kees Koppenol is zo'n wandelliefhebber en is dan ook in zijn nopjes. 'Met het gereedkomen van het wandelpad in Polder Nieuwland nodigt dit gebied uit tot een rondwandeling langs de ecozone, het nabij gelegen cultuurhistorische park Noordhoekse Wiel en straks ook nog langs twee gemalen langs de rivier. In alle seizoenen is dit gebied met zijn rijke flora en fauna echt genieten.'

De ecozone vormt niet alleen een ecologische schakel tussen het open water de rivier de Noord en het Groene Hart. Zij heeft ook een belangrijke functie als waterhuishouding van het bedrijventerrein Nieuwland. De gemalen – die komende winter worden geplaatst – houden de waterstand op peil en zorgen dat hemelwater goed kan worden afgevoerd. En bij droogte kan water uit de rivier het gebied in worden gepompt. Het op peil houden van de waterstand komt ook de flora en fauna in het gebied ten goede.

Foto: Samen met 'vrijwillig opzichter' Leen van der Linden neemt wethouder Koppenol een kijkje bij de nieuwe wandelroute in polder Nieuwland. Fotograaf: Richard van Hoek

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!