Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Buurtbemiddeling Papendrecht is op zoek naar vrijwilligers

30 november 2016 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Buurtbemiddeling Papendrecht is op zoek naar nieuwe buurtbemiddelaars. Als buurtbemiddelaar help je buren die in conflict zijn met elkaar. Conflicten kunnen gaan over geluidsoverlast, overhangende takken, geuroverlast, pesterijen enzovoort. Als bemiddelaar ga je met beide partijen om de tafel en zoek je samen naar een passende oplossing.

Iedereen kan buurtbemiddelaar worden, er worden geen eisen gesteld aan opleiding of leeftijd. Wel zijn er een aantal vaardigheden waarover je moet beschikken zoals:

• Maatschappelijk bewogen
• Onpartijdig kunnen zijn
• Geduldig
• Goed kunnen luisteren
• Mensen positief kunnen benaderen
• Om kunnen gaan met emoties en vertrouwelijke informatie

Bezit jij deze vaardigheden? Dan kom je in aanmerking om buurtbemiddelaar te worden.

Wat levert het jou op?
Als buurtbemiddelaar krijg je gratis een bemiddelingstraining en 2 extra vervolg- en verdiepingscursussen per jaar. Daarnaast werk je met leuk en gemotiveerd team van ervaren buurtbemiddelaars. Het is een leerzame en interessante tijdsbesteding, die niet alleen van betekenis is voor de medemens maar zeker ook voor jezelf. De ervaring die je opdoet met verschillende vaardigheden als gesprekken leiden en contacten leggen, is een zinvolle aanvulling op je CV. Ook ontvang je een vrijwilligers(korting) pas en lidmaatschap van SSKW.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Hanneke van den Berg, coördinator Buurtbemiddeling, 06-53381605. Meer informatie over Buurtbemiddeling Papendrecht is te vinden op www.buurtbemiddelingpapendrecht.nl

Deel dit bericht met je vrienden!