zondag 17 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Sandra Schot en Angelique Renard organiseren actieve en avontuurlijke hondenwandelingen met Simba's Adventures

30 november 2016

PAPENDRECHT - “Vanaf de eerste wandeling ben ik er al bij. Ik loop praktisch alle wandelingen mee vooraf”, vertelt Sandra Schot. Ze is vrijwilligster bij Simba’s Adventures, onder welke naam de eigenaresse Angelique Renard actieve en avontuurlijke wandelingen met de hond aanbiedt. Sandra helpt bij het organiseren van de wandelingen. “Angelique zoekt naar de omgevingen, of hoort dat een bepaalde omgeving mooi is. Ze creëert eigen paden die ze combineert met stukjes bestaande paden. Juist dat off road maakt de wandelingen zo bijzonder uitdagend en avontuurlijk. Eerst kijkt ze op de pc of er punten zijn die ze in de trail wil hebben. Dan gaan we naar de plek en bekijken of het inderdaad wat is of niet. De route wordt opgenomen en we maken diverse foto's.”

De wandelingen vinden plaats op boeiende locaties in Nederland met wilde natuur, zandvlaktes en heuvels. Zo is er een bezoek gebracht aan de Biesbosch waar vanuit kano's verschillende eilandjes werden bezocht, Het Kralingse Bos met een candle light walk, met lampionnen en led lampjes aan de halsband van de honden en de duinen bij Katwijk met aansluitend een bezoek aan een pannenkoekhuis. Simba’s Adventures verwijst naar de hond van Angelique, die drie jaar geleden bij haar is herplaatst. Het bedrijf bestaat inmiddels een jaar, maar het idee is al op 19 April 2015 geboren.

Enthousiasme
“Simba’s Adventures is geboren uit enthousiasme om er op uit te trekken met een stel vrienden en bekenden in een mooi stukje natuur”, vertelt Angelique. "Met of zonder hond, iedereen die ervan houdt om lekker actief bezig te zijn in een tegelijkertijd ontspannen omgeving. Grote drijfveer hierin is zonder twijfel mijn Shiba Simba geweest. Met Simba’s Adventures kiezen we met uiterste zorg en vol overgave bijzondere locaties uit voor het uitzetten van te gekke wandelroutes. De routes gaan door dichtbegroeide bossen, heuvelachtige bloeiende heidevelden en ruige uitgestrekte duinvlaktes waar hier en daar een pittoresk meertje opduikt. Zoals bijvoorbeeld een verrassende avondwandeling tussen de stuifduinen van Soesterberg, voorafgegaan door een native BBQ, een prachtige wintertrail met aansluitend een tapas met bubbels om een nieuw wandeljaar in te luiden of een wandeling in combinatie met een picknick met hoog hippie gehalte tijdens ‘Simba’s Bohemian Summer’”

Vrijwilligster
“Tijdens de wandelingen loopt Angelique vooraan voor de route en ik achteraan”, vertelt Sandra over haar vrijwilligerswerk. “Zo hebben we de groep tussen ons in en  kunnen we de groep goed in de gaten houden en elkaar een seintje geven als het tempo iets aangepast moet worden. Het niveau moet voor iedere deelnemer tenslotte goed te doen zijn. Verder ben ik de kletskous van de groep en doe de dingen op de achtergrond.”

Sandra en Angelique kennen elkaar van het werk. “Een aantal jaren geleden kwam Angelique bij het bedrijf werken, waar ik ook werkzaam ben”, vertelt Sandra. “Het klikte meteen. Toen ze Simba bij haar in huis heeft genomen en besloot om, in eerste instantie vanuit een hobby, voor vrienden een hondenwandeling te organiseren, ben ik ook mee gaan wandelen met mijn vriend Marcel en onze hondjes Kibor en Hunter. Uiteindelijk resulteerde dit al snel dat ik tot vrijwilligster bij Simba’s Adventures Dogwalks werd gebombardeerd.”

Naast de reguliere hondenwandelingen, organiseert Simba’s Adventures benefiet wandelingen voor het goede doel. Zo vindt er elk jaar in december een ‘Santa Walk’ plaats voor alle Japanse rashonden ten bate van Shiba Rescue. Dit is een organisatie die helpt bij het herplaatsen van Shiba’s. En een spannende lampionnentocht door de donkere bossen van Rotterdam tijdens de campagne Earth Hour van het Wereld Natuur Fonds. Voor 2017 staat het evenement ‘Say NO 2 Yulin’ in de agenda tegen de massale hondenvlees industrie in Azië welke gepaard gaat met zeer inhumane praktijken.

Dertig wandelingen
Het komende jaar staan er zo’n dertig wandelingen op het programma. Dit jaar is er op 11 december nog de Simba's Santa Walk for Shiba Rescue en het nieuwe jaar wordt ingeluid met Simba's Welcome 2017 met New Years Toast. Meer informatie is te vinden op www.simbasadventures.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!