Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Ruud Lammers: 'Herstel het bruggetje bij de Zernikelaan'

3 december 2016 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Bij de Zernikelaan liggen twee bruggetjes, eentje voor voetgangers en eentje voor fietsers. Een bruggetje is inmiddels dusdanig verslechterd door achterstallig onderhoud, dat het nu is afgesloten. Er zitten diverse gaten in het houten wegdek.

Het college stelt dat het bruggetje niet noodzakelijk is. Maar wat vinden de inwoners (ter plekke) er eigenlijk van? Is er naar hen geluisterd, wat vinden zij ervan? Het college stelt dat de capaciteit van de naastliggende fietsbrug voldoende is voor zowel fietsers als voetgangers.

Ruud Lammers (Onafhankelijk Papendrecht) is het hier niet mee eens: "Dit kan bij gelijktijdig gebruik ook tot gevaarlijke situaties leiden. Het is bovendien geen goed signaal van de gemeente om eerst een bruggetje (16) maanden lang te laten versloffen om het dan vervolgens helemaal te verwijderen uit de openbare ruimte.

Het is veel duurzamer om het bruggetje te herplaatsen. Ook de toeleidende voetpaden behoeven dan niet te verdwijnen. Het in stand houden van de bestaande situatie leidt tot meer veiligheid in het gebruik, zowel bij fietsers als bij voetgangers.Daarom zeggen wij: herstel het bruggetje bij de Zernikelaan!".

Het college heeft vorige week (bij monde van wethouder Rozendaal) toegegeven dat het beter had gemoeten, zowel in de uitvoering als in de communicatie.

Lees meer over:

onderhoud zernikelaan
Deel dit bericht met je vrienden!