vrijdag 21 januari 2022

Alles over Papendrecht

Arriva rijdt een nieuwe dienstregeling

12 december 2016 (door Josette Huisman)

REGIO - Met ingang van zondag 11 december geldt er een nieuwe dienstregeling voor het trein- en busvervoer in de provincie Zuid-Holland. Dit houdt in dat sommige lijnen gewijzigde vertrektijden hebben of een andere route rijden.

Van enkele buslijnen worden de routes aangepast, waardoor sommige haltes niet meer worden aangedaan en de vertrek- en aankomsttijden veranderen. Op een aantal trajecten worden er ritten toegevoegd of vervallen er juist ritten.

De belangrijkste wijzigingen in de regio op een rij:

Buslijn 18, 19 en 93 Dordrecht - Nieuw-Lekkerland/Kinderdijk
Buslijnen 18 en 19 komen te vervallen. De verbinding tussen Dordrecht en Nieuw-Lekkerland wordt geboden door buslijn 93, die een verlengde route rijdt: van Alblasserdam via Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland naar Dordrecht. Deze bus rijdt ook in het weekend. Zo zijn er meer ritten van Rotterdam naar Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland.

Buslijn 77 Sliedrecht - Boven-Hardinxveld
In Boven-Hardinxveld rijdt buslijn 77 voortaan in beide richtingen via het Werkendamseveer en De Lange Wei. Ook wordt er bij de Prins Bernhardstraat een extra halte aangedaan. Zo wordt Boven-Hardinxveld nog toegankelijker.

Buslijn 87 Sliedrecht - Rotterdam Kralingse Zoom
Buslijn 87 rijdt tussen Papendrecht en Ridderkerk via bedrijventerrein Nieuwland Parc en Oostendam (via de brug); óók ’s avonds en in het weekend.

Buslijn 191 en 691 Boven-Hardinxveld - Sliedrecht -Rotterdam Zuidplein
Buslijn 691 komt te vervallen. Buslijn 191 verzorgt in het vervolg enkele spitsritten vanaf en naar Boven-Hardinxveld, Werkendamseveer. In Rotterdam rijdt buslijn 191 daarom via Lombardijen.

Qliner 388 Dordrecht – Utrecht
Lijn 388 gaat in de middaguren vaker rijden: vanaf 13.00 uur rijdt de bus elk halfuur.

Thuisbrengservice
De stadsbussen rijden vanaf station Dordrecht iets langer door (vertrek tot 00.40 uur). De thuisbrengservice is daarom niet meer nodig.

Belbussen
Alle belbusritten krijgen een 500-nummer (dus een ander nummer dan de reguliere ritten). U weet dan precies wanneer u van tevoren moet bellen. Buslijn 21 bijvoorbeeld rijdt overdag altijd; buslijn 521 rijdt in de avonduren en op zondag dezelfde route, maar alleen als er gereserveerd is.

MerwedeLingelijn
De vertrektijden van de trein Dordrecht-Geldermalsen veranderen, waardoor de trein 3 minuten later uit Dordrecht vertrekt en 2 minuten eerder aankomt in Dordrecht. De vertrek- en aankomsttijden tussen Gorinchem en Geldermalsen blijven nagenoeg hetzelfde.

Wilt u precies weten wat er is veranderd in de route en in de vertrek- en aankomsttijden? Raadpleeg dan de website van Arriva.

Lees meer over:

dienstregeling arriva
Deel dit bericht met je vrienden!