Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Onderzoek nieuw tracé voor ondergrondse elektriciteitskabel nabij Molenpad

20 januari 2017 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - In het kader van het project ‘150 kV kabeltracé Alblasserdam – Dordrecht Merwedehaven’ onderzoekt TenneT TSO B.V. de mogelijkheden voor een nieuw tracé voor een ondergrondse 150 kV elektriciteitskabel.

Doel van de extra kabelverbinding is om de leveringszekerheid van energie in de Alblasserwaard te vergroten. Het onderzoek richt zich op de mogelijkheden voor een tracé in de directe omgeving van de bestaande bovengrondse hoogspanningsverbinding.

In het kader van de voorbereiding van deze kabelverbinding zijn diverse onderzoeken uitgevoerd. Omdat een aantal boringen langs het Molenpad in Papendrecht niet volledig kon worden uitgevoerd, worden globaal ter hoogte van de Grondmolen tot aan de Watermolen vijf proefsleuven gegraven om alsnog een goed beeld van de situatie ter plaatse van het Molenpad te verkrijgen.

De vijf proefsleuven worden met een midikraan gegraven langs het Molenpad. De onderzoeken worden in opdracht van TenneT door het bedrijf Antea Group in week 3 en 4 van 2017 uitgevoerd.

Lees meer over:

molenpad grondmolen watermolen
Deel dit bericht met je vrienden!