Sunday 26 September 2021

Alles over Papendrecht

Turnteam Olympia start seizoen met winst

23 januari 2017 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag startte voor de wedstrijdturnsters in het Rayon Turn Toernooi het seizoen 2017. Dit jaar vormen de vijf turnsters Olympia Papendrecht: Myrthe Verhagen, Lotte van Kooten, Lotte Kuntz, Danique Hameete en Anouk van de Haterd, een combinatieteam met drie turnsters van OKK Ridderkerk: Aleyna Dilci, Pascale Velthuizen en Kate de Jong. Zij strijden via poulewedstrijden om een plek in de finale van dit toernooi. Die finale wordt op 3 juni in Dordrecht geturnd.

Tegen het combinatieteam van OKK Gorinchem en De Zilvermeeuw werd met een hele kleine marge gewonnen: 0,45 punten was het verschil na vier toestellen. Daarmee ging de winst naar Olympia/OKK Gorinchem. Het team liet wat liggen wat wiebelige vloeroefeningen, en de tegenstanders turnden ook zeer sterk op vloer. Olympia/OKK Ridderkerk presteerde naar behoren op brug, sprong en vloer. Het team is een combinatie van ervaren turnsters in het Rayon Turntoernooi en nieuwe turnsters in deze categorie. In de keuze A wordt door de jury goed gelet op uitstraling en zuiver turnen.

Danique Hameete liet een zeer fraaie balkoefening zien, inclusief de moeilijke zijwaartse handstand en de wisselspagaatsprong, een nieuw element voor Danique dit seizoen. Haar score van 11,70 was verreweg de hoogste toestelscore en telde dan ook zwaar mee in het teamtotaal. Danique werd ook 1e in het individuele klassement want ook op de andere toestellen sprong, brug en vloer turnde ze uitstekend.
De volgende wedstrijd voor dit combinatieteam is op 4 februari a.s.

Op de foto het combinatieteam keuze A met op de achterste rij: Lotte van Kooten, Pascale Velthuizen, Anouk van de Haterd, Kate de Jong en voorste rij: Aleyna Dilci, Lotte Kuntz, Danique Hameete en Myrthe Verhagen.

Lees meer over:

winst turnen olympia
Deel dit bericht met je vrienden!