Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Lucas Janssen wint brons op Nederlands Kampioenschap Veldrijden voor de jeugd

26 januari 2017 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Lucas Janssen, leerling uit 2 mavo van het Willem de Zwijgercollege, deed afgelopen zaterdag mee aan het Nederlands Kampioenschap Veldrijden in Appelscha. De 14-jarige Papendrechter rijdt zijn laatste seizoen bij de jeugd in het veld en gaat vanaf maart/april ook zijn laatste wegseizoen bij de jeugd rijden. Bijzonder is dat Lucas al in de rood-wit-blauwe trui mag rijden, omdat hij in juni 2016 in categorie 6 al kampioen was geworden.

Na zes overwinningen in het veld en daarnaast nog vele podiumplaatsen in dit seizoen, was Lucas erop gebrand om een goede wedstrijd te rijden. De jonge wielrenner, die kanshebber was voor een podiumplek, reed een sterke wedstrijd. Helaas viel hij twee keer, waardoor het moeilijk werd om nog voor goud te gaan. Lucas heeft hard geknokt en kon toch nog de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Lees meer over:

jeugd wielrennen nk veldrijden
Deel dit bericht met je vrienden!