Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Ria de Jong organiseert 'Maandag Soepdag'

7 februari 2017 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Ria de Jong organiseert, naar aanleiding van een goedgekeurde aanvraag 'Goed idee voor de wijk', op elke eerste maandag van de maand een soepdag op de Gemiva locatie aan de Johannes Vermeerstraat 1 in Papendrecht. Niet alleen organiseert Ria de soepdagen, ook haalt zij zelf de boodschappen en maakt de soepen samen met cliënten van Gemiva. Buurtbewoners in de Wijkpolder zijn van harte welkom om aan te schuiven en kosteloos te genieten van de soepen.

Wethouder Jan Nathan Rozendaal kwam maandag 6 februari de soep proeven. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om de initiatiefneemster, Ria de Jong, in het zonnetje te zetten. De gezellige lunchruimte bij Gemiva was nagenoeg helemaal vol. Buurtbewoners, cliënten en medewerkers van Gemiva genoten allen van de groentesoep, erwtensoep en het heerlijke brood.

Heeft u een goed idee voor de wijk?
Wilt u Papendrecht nóg leuker en gezelliger maken? Bijvoorbeeld met of voor wijkbewoners iets te gaan ondernemen. Uw ideeën zijn welkom en worden voorgelegd aan het vijfkoppige bewonerspanel.

Past het idee binnen de voorwaarden van een ‘Goed idee voor de wijk’ dan kijken de bedenkers samen met de gemeente hoe de plannen kunnen worden uitgevoerd.

Deze initiatieven hebben gemeen dat de bedenkers het voortouw nemen, aan de slag gaan en onder het motto ‘Doe iets voor of met een ander’ wat betekenen voor een grotere groep mensen.

Voor zulke plannen is budget beschikbaar. Dus wie graag iets voor de buurt en medebewoners wil
doen, kan ideeën indienen via www.papendrecht.nl en het aanvraagformulier 'Goed idee voor de wijk' invullen.Wethouder Jan Nathan Rozendaal sprak mooie woorden over het initiatief van Ria de Jong. Door dit initiatief leren buurtbewoners elkaar en de cliënten van Gemiva kennen. Bewoners herkennen elkaar weer op straat en vinden het gezellig in de buurt.

Fotograaf: Richard van Hoek.

Lees meer over:

wethouder wijken soep
Deel dit bericht met je vrienden!