Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Djosh is de Willie Wortel van de Willem

27 februari 2017 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - De afdeling Techniek van het Willem de Zwijgercollege in Papendrecht heeft een technische uitdaging aangenomen. Via-via vernam techniekdocent René Kruik de wens van Emma uit Hendrik-Ido-Ambacht om zelfstandig met de fiets naar school te kunnen gaan. Dit lijkt zo gewoon………….

De uitdaging was om voor deze 9-jarige basisschoolleerling richtingaanwijzers op haar fiets te monteren. Dit was een wens van haar en haar ouders, omdat ze zelf niet in staat is om met haar arm richting aan te geven.

Er is hiervoor gebruik gemaakt van een bestaand draadloos systeem. Het doel was om er twee te plaatsen (voor en achter) en deze te koppelen aan een op afstand bedienbaar display op het stuur. De leverancier van dit product gaf te kennen dat dit niet mogelijk was.

Toen Djosh Schevers, een zeer gemotiveerde 4e jaars leerling elektrotechniek met veel elektronica-ervaring, dit van zijn docent hoorde, stond hij te popelen om hiermee aan de slag te gaan. Het is Djosh gelukt om het systeem aan te passen. Met speciaal gemaakte metalen beugels is het geheel netjes op de fiets gemonteerd.  En straks in het voorjaar kan Emma veilig naar school fietsen.

Lees meer over:

fiets willem niek
Deel dit bericht met je vrienden!