dinsdag 28 september 2021

Alles over Papendrecht

Goede resultaten rekenexamen op De Lage Waard

13 maart 2017 (door Josette Huisman)

PAPENDRECHT - 95,5% van de leerlingen op het vmbo heeft het rekenexamen behaald. Het was de tweede kans voor de leerlingen om het examen te maken. De leerlingen die het examen nog niet behaald hebben, mogen het nog twee keer proberen de komende maanden.

De leerlingen moeten aan het einde van hun periode op het voortgezet onderwijs examen doen in het vak rekenen. Om de leerlingen goed voor te bereiden op het examen maken alle leerlingen op De Lage Waard rekenblokken. Dit is een onlineprogramma waar leerlingen opdrachten maken om zo de rekenvaardigheden te trainen. Een aantal keer per jaar maken de leerlingen een rekentoets. Als blijkt dat ze de vaardigheden nog niet beheersen, krijgen de leerlingen elke week bijles van de rekendocent.

Aangezien het een digitaal programma is, werken de leerlingen tijdens deze lessen op een laptop. Het werken op de laptop is een goede voorbereiding op het examen, want het examen wordt ook op de computer gemaakt. De leerlingen die het examen nog niet behaald hebben, krijgen de komende tijd extra begeleiding om het examen alsnog te behalen.

Lees meer over:

De Lage Waard rekenexamen
Deel dit bericht met je vrienden!