maandag 27 september 2021

Alles over Papendrecht

Aandacht voor Zuiver Water op Wereld-Water-Dag

23 maart 2017

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - De jaarlijkse Wereldwaterdag is een internationale dag in het teken van water op 22 maart. In 1992 werd door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie aangenomen om vanaf 1993 ieder jaar 22 maart tot Wereldwaterdag uit te roepen. De lidstaten worden opgeroepen op die dag de mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken, dit middels het organiseren van evenementen en het verspreiden van informatie over water.
In Nederland is dit initiatief opgepakt door vele partijen die jaarlijks rondom 22 maart aan water gerelateerde evenementen organiseren. Zij zetten zich veelal in een evenement te organiseren waarbij samenwerken, kennisoverdracht en innovatieve ontwikkelingshulp centraal staan.
Bron: Wikipedia.

In Papendrecht was op woensdagavond 22 maart ook ruim aandacht voor water en specifiek voor drinkwater.

In de Arthur Tuytel Chocolaterie & Salon de Thé organiseerde Zuiver Water-ambassadeur Karel Thieme een Zuiver Water Informatie Avond met als thema “ Zuiver Water & Gezonde Voeding”.

Deelnemers konden verschillende soorten water; ondermeer leidingwater, onthard water, gefilterd water en diverse soorten flessenwater proeven en vergelijken.

Met de theetest, waarbij dezelfde Ceylon thee met 6 verschillende soorten water was bereid, werden de verschillen tussen de diverse soorten water duidelijk zichtbaar.

Natuurvoedingsadviseuse Annelies Verwoert uit Alblasserdam besteedde aandacht aan Zuiver Water & Gezonde Voeding.

De volgende Zuiver Water Informatie Avond zal op woensdagavond 12 april worden gehouden.

De avond werd door de deelnemers als een eyeopener ervaren.

Wie interesse heeft in Zuiver Water kan zich per e-mail aanmelden: info@karelthieme.nl

Deel dit bericht met je vrienden!