Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Verdwenen 'Jongens in handstand' duiken na ruim 13 jaar weer op

5 april 2017

PAPENDRECHT - In 2003 werd het bronzen kunstwerk ‘Twee jongens in handstand’ gestolen. Het beeld van kunstenaar Radkai stond aan de Pieter Zeemanlaan en werd van zijn sokkel geschroefd. Dertien jaar lang werd er niets meer van gehoord, tot de gemeente vorige week werd gebeld.

Andre Verduin van de politie Rotterdam IJsselland vertelde dat ‘al geruime tijd een gevonden beeld’ op het politiebureau van zijn afdeling staat. Een zoekactie met Google bracht hem op het spoor van Papendrecht.

Het beeldje kan niet meer terug naar de oorspronkelijke plek, omdat de sokkel weg en de plek veranderd is, maar de gemeente gaat op zoek naar een nieuwe plek voor het verloren gewaande beeld.

Deel dit bericht met je vrienden!