Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Legendarisch Willem Junior Academieconcert

13 april 2017 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Dinsdagavond 11 april was er voor de derde keer het Willem Junior Academieconcert.

In een goed gevulde Willem speelde de schoolband, waar ook personeelsleden deel van uitmaken, met solisten en close harmony singers de sterren van de hemel. Prachtige (meerstemmige) liedjes –o.a. van Ed Sheeran, Elvis, Twenty One Pilots, Jason Mraz, Shawn Mendez en Coldplay- zorgden geregeld voor kippenvel.

De visuele effecten waren fantastisch en de filmpjes van de ‘andere dan muziek’ onderdelen van de Willem Junior Academie zoals snowboard, golf, visagie, free run en streetdance waren verrassend en origineel.

De dansnummers waren niet alleen leuk, strak, snel en mooi maar ook met een boodschap: pesten kan en mag niet en ieder kind verdient een veilig (t)huis.

Oud-leerling Rob van Rijn (Havo 2010), inmiddels jongerenwerker in Hendrik Ido Ambacht en sing a songwriter, zong tussendoor drie wat rauwere nummers. Rob heeft onlangs een EP uitgebracht.

Bijzonder was het om te zien, dat leerlingen die twee jaar geleden hun eerste stappen op het toneel zetten, zijn gegroeid bij de WJA en nu als artiesten voor het voetlicht treden. Ook het vermelden waard is dat de schoolband echt een band met een band is. Het plezier in de muziek en elkaar naar grote muzikale hoogten brengen spat ervan af.

Kortom het derde Willem Junior Academieconcert was legendarisch.

Foto: Peter van der Giessen.

Lees meer over:

concert willem
Deel dit bericht met je vrienden!