Tuesday 21 September 2021

Alles over Papendrecht

Havo-Leerlingen van de Willem bezoeken het Nationaal Archief

12 mei 2017 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Op maandag 8 en vrijdag 12 mei bezochten leerlingen van 3 havo van het Willem de Zwijgercollege het Nationaal Archief in Den Haag. Daar verdiepten zij zich in één persoon, die op een  VOC schip voer.

Een mini tablet leidde de leerlingen door de schitterende tentoonstelling van o.a.  boeken, kaarten, documenten, stoffen, specerijen, wapens en scheepsmodellen. Zo  konden de leerlingen bij voorbeeld chatten met een koopman, chirurgijn, scheepsjongen, bootsman en troostgever. Aan de hand van de grote schat aan veelal primaire bronnen uit het archief ging de geschiedenis van de VOC echt leven voor de leerlingen.

Lees meer over:

archief de willem voc schip
Deel dit bericht met je vrienden!