donderdag 27 januari 2022

Alles over Papendrecht

Superjacht op een ponton naar Rotterdam

21 juni 2017 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Vanaf Scheepswef Slob in Papendrecht vertrok dinsdag 20 juni een bijzonder transport. Het Dordtse Van der Wees vervoerde op een groot ponton het casco van een superjacht van 78 meter naar Rotterdam. Daar wordt het schip woensdag 21 juni bij de voormalige werf van RDW gedoopt en te water gelaten.

Het casco weegt 1.200 ton. Het vervoer is een uiterst secuur werkje, waarbij heel goed op de gewichtsverdeling moet worden gelet. Dat gebeurt door in de tanks van het ponton water in en uit te laten.

Het schip vertrok iets later dan gepland. Er waren wat technische problemen en de loods was niet op tijd. Daardoor is het schip dinsdagavond niet verder gegaan dan de Waalhaven. Woensdagochtend werd de tocht naar Heijplaat hervat.

Het jacht, dat ruim 500 miljoen euro kost, gaat naar het terrein van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij. Een duw- en een trekboot begeleiden het witte gevaarte.

In Rotterdam gaat het schip droog bij De Haas Shipyard. Nadat het weer te water is gelaten en gedoopt gaat het naar jachtwerf De Vries in Aalsmeer om daar te worden afgebouwd.

Als alle toeters en bellen op het schip zitten, zal de onbekende eigenaar het waarschijnlijk snel weer van de hand doen. De reden? Zijn vrouw vindt het jacht tóch niet zo mooi..

Bron: RTV Rijnmond.
Foto: Wim Schut.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!