Monday 27 September 2021

Alles over Papendrecht

NVWA: Op speurtocht naar Boom, Blad en Bewoners

3 juli 2017

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Wil je een bos wel eens ondersteboven zien? Door de verrekijker heen de boomblaadjes bekijken? Zonder centimeter de hoogte van een boom meten?

Ga dan samen met je ouders (grootouders of andere begeleiders) op ontdekkingsreis in het bos. Een leuk idee voor een vakantie-uitje in eigen streek met de zomervakantie in aantocht.

Het is ook leuk als activiteit bij een kinderfeestje. Voor de materialen wordt gezorgd. De kinderen met meegekomen begeleiders volgen samen de route. De route duurt een uur tot anderhalf uur. Na afloop kan er een versnapering genuttigd worden in het Streeknatuurcentrum “Alblasserwaard.”

Je leent een rugzak met inhoud: een opdrachtenboekje, een loep, kompas, een spiegel en nog meer.  De tas kun je huren voor 15 euro (inclusief borg). Eén rugzak is voldoende voor ca. 5 kinderen. Het is ook mogelijk om twee rugzakken te huren. 

Na afloop, bij inlevering van een complete rugzak, krijg je 10 euro retour en ontvang je nog een klein aandenken aan de wandeling.

Start - en ophaalpunt: Streeknatuurcentrum "Alblasserwaard" (SNC), Matenaweg 1, 3356 LS Papendrecht.

De rugzakken kunnen ook gereserveerd worden, bel dan naar 0184-412618. Het SNC is in de zomermaanden van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10 en 17 uur geopend.

Lees meer over:

matenaweg streeknatuurcentrum
Deel dit bericht met je vrienden!