Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Boskalis en van Oort ontvangen 'Letter of Intent' voor steenstortwerk Nord Stream 2

13 juli 2017

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft in joint venture met Van Oord een LoI (Letter of Intent) verkregen voor het uitvoeren van steenstortwerkzaamheden voor het project Nord Stream 2. De opdracht wordt toegekend door projectontwikkelaar Nord Stream 2 AG en is onderdeel van de aanleg van de geplande dubbele pijpleiding die over een lengte van 1.200 kilometer via de Baltische Zee gas zal gaan vervoeren van Rusland naar Europa. Het contract heeft een waarde van circa EUR 250 miljoen, waarin het aandeel van Boskalis 50% bedraagt. De details van het contract worden naar verwachting in de komende weken uitgewerkt.

Om de zeebodem te egaliseren en de pijpleidingen te beschermen moeten op bepaalde locaties langs het tracé van de gasleiding stenen worden gestort. Het contract omvat tevens het betrekken van steen uit groeven in het Baltische gebied. Op het project, dat in 50/50 joint venture-verband zal worden uitgevoerd, zullen in de periode 2018-2019 meerdere gespecialiseerde valpijpschepen worden ingezet.

In de periode 2010-2012 verwierf Boskalis al het contract om steenstortwerkzaamheden uit te voeren voor het eerste Nord Stream project en was tevens verantwoordelijk voor de aanlanding van de pijpleiding in Duitsland.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Deze ontwikkeling onderstreept de behoefte aan infrastructuur om in de aanhoudende vraag naar aardgas te voorzien.

Lees meer over:

Boskalis van oort steenstort
Deel dit bericht met je vrienden!