Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Politie zoekt getuigen van woningbrand aan de Stellingmolen

1 augustus 2017 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - De Forensische Opsporing startte maandag 31 juli met het sporenonderzoek naar de woningbrand aan de Stellingmolen in Papendrecht. Toch is er vooruitlopend op dit onderzoek al een vermoeden dat er sprake is van brandstichting. De politie komt graag in contact met getuigen.

Voorzijde brandweerauto
Zaterdag 29 juli brak rond 20.30 uur een grote brand uit in een woning aan de Stellingmolen in Papendrecht. Omwonenden probeerden nog uit alle macht te blussen, maar tevergeefs. De brand breidde zich steeds verder uit. Uit voorzorg zijn meerdere woningen ontruimd. Vanwege de heftige rookontwikkeling is een NL-Alert verstuurd.

Eén persoon is ter plekke nagekeken omdat rook was ingeademd. Verder waren er gelukkig geen gewonden. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg, maar de woning is ernstig beschadigd. Andere woningen liepen rook- en waterschade op.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Zondag 30 juli startte de Forensische Opsporing met het brandonderzoek. Het vermoeden bestaat dat er sprake is van brandstichting. Naast het sporenonderzoek is informatie van omwonenden en getuigen van groot belang. Heeft u zaterdagavond of in de dagen voorafgaand aan de brand mogelijk verdachte zaken gezien, gehoord of gemerkt, dan vragen wij u contact op te nemen met de politie.  Dat kan via 0900-8844 of via www.politie.nl/contact. Als u liever anoniem blijft dan kunt u melden via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000. 

Ook is de politie op zoek naar beeldmateriaal. Heeft u tijdens de brand staan filmen of heeft u een beveiligingscamera aan uw woning in de buurt van de Stellingmolen, dan zou de politie graag uw beelden ontvangen. Beelden kunt u uploaden via onderstaand tipformulier.

Heeft u meer informatie?
Laat het de politie weten via het tipformulier.

Lees meer over:

getuigen stellingmolen
Deel dit bericht met je vrienden!