dinsdag 28 september 2021

Alles over Papendrecht

Leerlingen veiliger op de fiets naar school

4 september 2017 (door Josette Huisman)

PAPENDRECHT - Elk jaar krijgen alle brugklassers van De Lage Waard een voorlichting over verkeersveiligheid. Tijdens deze voorlichting, die wordt gegeven door Team Alert, kregen de leerlingen inzicht in hun handelen in het verkeer. Via filmfragmenten en debatten kregen de leerlingen een verkeersles over de veiligheid in het verkeer.

Alle leerlingen kregen een rekenmachine in hun handen aan het begin van de voorlichting. Tijdens een filmfragment kwamen getallen langs die de leerlingen moesten invoeren. Op het moment van het invoeren van de getallen kwam op het scherm een olifant in beeld. Veel leerlingen misten de olifant, want zij waren bezig met de rekenmachine. De link naar het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets was snel gelegd en hierdoor ontstond  een mooi gesprek tussen de leerlingen en de mensen van Team Alert. ‘ We hopen door middel van videofragmenten en gesprekken dat leerlingen meer inzicht krijgen in hun eigen handelen. Veel leerlingen hebben niet door dat zij zijn afgeleid door de telefoon’, aldus een van de medewerkers van Team Alert.

Ook andere onderwerpen kwamen ter sprake, zoals vrachtwagens in het verkeer en de simpele verkeersregels. De voorlichting werd afgesloten met een prijs voor de leerling die zich het best verwoordde tijdens de gesprekken.

Lees meer over:

De Lage Waard
Deel dit bericht met je vrienden!