maandag 24 januari 2022

Alles over Papendrecht

Drechtstreek bekert verder na gelijkspel tegen Prinsenland

18 september 2017 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Door een 0-0 gelijkspel van Drechtstreek tegen Prinsenland uit Dinteloord heeft Drechtreek de volgende ronde van de bekercompetitie bereikt. Het werd tweede in de poule achter Strijen dat een ruime 3-6 overwinning behaalde in de uitwedstrijd tegen Zundert.

Over de uitslag viel na afloop niet veel te twisten, al had Drechtsreek meer kansen gehad dan Prinsenland dat kan beschikken over een sterke defensie die stevige duels niet schuwt.. Al na acht minuten moest scheidsrechter Van Vreeswijk een gele kaart voorhouden aan Joey Loonstijn na een fikse overtreding op  Björn van Ingen. Die hield een zeer pijnlijke enkel over aan het duel. Na een half uur spelen bleek hij zoveel last te hebben van de blessure dat hij werd vervangen door de 19-jarige eerstejaars senior Yannick Steenhuisen. Drechtstreek was in de eerste helft de bovenliggende partij en het duurde tot aan de 37ste minuut voordat het eerste serieuze schot van Prinsenland gestopt moest worden door Drechtstreek doelman Joris Moesman.

Ook in de tweede helft wist Drechtstreek niet tot scoren te komen. In de 67ste minuut leek Michael Slingerland dicht bij een treffer maar de bal werd goed gestopt door doelman Joeri Leest. Ook bij enkele aanvallen over links, waar Yannick Steenhuisen keihard zijn best deed om voorbij de stugge en fysiek sterkere verdedigers te komen bleef succes uit. Nadat Michael Slingerland tien minuten voor het eind van de wedstrijd werd vervangen door de van Binnenmaas teruggekeerde Rolin Notenboom leek er even wat meer dreiging te ontstaan maar de wedstrijd eindigde toch met dezelfde stand als dat hij begonnen was. 

Komende zaterdag start de nieuwe competitie met in de 2e klasse F een aantal zeer goede tegenstanders. In de eerste wedstrijd thuis tegen Brederodes treft Drechtstreek meteen een geduchte opponent. Van twee jaar geleden weten we nog dat de onderlinge ontmoetingen spannend waren en dat de club uit Vianen lastig te bestrijden was. Aanvang van de wedstrijd op sportpark Oostpolder is 14:30 uur.

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal beker
Deel dit bericht met je vrienden!