Sunday 26 September 2021

Alles over Papendrecht

Interactieve ouderavond op de Willem

2 oktober 2017 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Voorafgaand aan de jaarvergadering van de Ouderraad van het Willem de Zwijger College vond donderdag 28 september een Interactieve ouderavond van theatergroep PlayBack plaats, met als thema ‘Onder invloed’ over o.a. drank, drugs, roken, games en mobieltjes.

Niet roken, niet drinken tot je achttiende. Het is het beste voor de gezonde ontwikkeling van jongeren, maar werkt het ook zo?

En hoe ga je in gesprek met je puberende zoon of dochter over dit thema? Niet dat de Willem een school is met een populatie van verslaafde leerlingen, toch vond de Ouderraad dat je je ogen niet moeten sluiten voor wat er gaande is onder de jeugd.

Het was een ‘feest van herkenning’, maar bovenal een relevante thema-avond gericht op effectieve communicatie tussen ouders en hun pubers.

De aanwezigen werden nadrukkelijk betrokken bij de voorstelling en sommigen kregen ook een rol toebedeeld als ouder van een puber. De zaal werd tevens gevraagd om tips te geven.

Het was een zoektocht in de relatie tussen kind en ouder, waar het stellen van regels centraal stond maar waar ook de relatie met het kind niet verstoord mocht worden.

Een veel gehoorde reactie van ouders na deze geslaagde avond was: “Wat ons betreft mogen er meer van dit soort voorstellingen volgen.”

Deel dit bericht met je vrienden!