dinsdag 28 september 2021

Alles over Papendrecht

Papendrechtse basisscholen gaan staken

3 oktober 2017

PAPENDRECHT - Op donderdag 5 oktober is een landelijke staking van basisschoolonderwijzers afgekondigd en de Papendrechtse basisscholen doen hier ook aan mee. Er is echter 1 school die wel gewoon les blijft geven en dat is de reformatorische Augustinusschool.

Alle overige openbare basisscholen (verenigd in de OPOP) en christelijke basisscholen (verenigd in de VCNOP) zijn op 5 oktober gesloten. Alle kinderen hebben dan vrij.

De leerkrachten komen in actie tegen de hoge werkdruk en voor een hoger salaris, zodat kwalitatief goed onderwijs gegevens kan blijven worden. De overheid heeft reeds 275 miljoen toegezegd, maar er moet jaarlijks in totaal 1,4 miljard euro extra bijkomen voor werkdrukverlichting en hogere salarissen.

Deel dit bericht met je vrienden!