Monday 27 September 2021

Alles over Papendrecht

Ludieke opening van de Kinderboekenweek op De Leilinde

6 oktober 2017 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Op 4 oktober kwamen de leerlingen en leerkrachten geheel in het thema “Griezelen” naar school.

Leerlingen van De Leilinde lieten zien dat ze geheel zelfstandig invulling kunnen geven aan de Kinderboekenweek. Zo voerden ze een verhaalpantomime op van De griezels van Roald Dahl, waarin zowel leerlingen als leerkrachten een rol speelden.

Onderdelen tijdens de Kinderboekenweek van Daltonschool De Leilinde zijn onder andere verhalen schrijven voor medeleerlingen, veel voorlezen door zowel leerlingen, als ouders en grootouders, uitwerken van een thema naar aanleiding van een centraal boek binnen elke groep, wie schrijft het beste griezelverhaal, maar ook het verzorgen van de kinderboekenmarkt op 11 oktober (vanaf 18.30 uur). Tijdens deze markt worden tweedehands kinderboeken en volwassen boeken verkocht, is er een griezelquiz en kunnen leerlingen worden voorgelezen.

Zie ook:

Lees meer over:

kinderboekenweek leilinde
Deel dit bericht met je vrienden!